Barion Pixel

Zrušenie pravidelného poplatku 360 € za komerčné využívanie dronov

Titulný obrázok pre článok k zrušeniu poplatku pre komerčné využívanie dronu na slovensku
[Zatiaľ neaktualizované podľa novej legislatívy od 1.1.2021] Každé 2 roky musel komerčný prevádzkovateľ dronov platiť poplatok 360 € za predĺženie Povolenia pre výkon leteckých prác. To je od apríla 2020 minulosťou. Dopravný úrad zrušil poplatok 360 €, ktorý sa platil každé 2 roky za predĺženie Povolenia pre výkon leteckých prác – teda pri využívaní dronov na komerčné účely. Po novom je tak nutné zaplatiť poplatok 600 € za vydanie Povolenia pre výkon leteckých prác a táto licencia vám bude vydaná na dobu neurčitú, teda bez ďalších pravidelných poplatkov.

Je to skvelá správa pre všetkých profesionálnych dronistov, ktorí môžu tieto peniaze radšej investovať do nových modelov dronov či softvérového vybavenia. Pre prevádzkovateľov dronov, ktorí majú aktuálne vydané povolenie pre výkon leteckých prác na dobu určitú, teda je v povolení špecifikované do kedy povolenie platí, musia ešte uhradiť poplatok 360 € za predĺženie tohto povolenia na dobu neurčitú, takže je to posledný poplatok.

Ak rozmýšľate nad komerčným využívaním dronov, prečítajte si aké sú podmienky získania povolenia pre výkon leteckých prác, či ako prebieha skúška pre získanie povolenia na lietanie s dronmi.

Zdieľaj článok na svoje sociálne siete a pomôž nám rásť.
Newsletter
Radi ti budeme zdielať novinky zo sveta dronov, preto prihlás sa na odber nášho emailingu.